A házról

A bükkzsérci Római Katolikus Plébánia épületében (Bükkzsérc, Petőfi u. 27.) működik a Piarista Kulcsosház, ahová szeretettel várjuk iskoláinkban, rendházainkban dolgozó munkatársainkat és családjukat, valamint barátaikat. Lehetőség van arra is, hogy helyet adjunk osztályoknak, csoportoknak lelkigyakorlatok, osztálykirándulások, túrák a. Vegyes osztályok elhelyezésére is van mód. Más érdeklődők, különösen egyházi csoportok számára is szívesen adunk helyet. Nagyobb létszámú nyári táborok számára is alkalmas az üdülő.

A Piarista Kulcsosház a Piarista Tartományfőnökség használatában és üzemeltetésében van. Jogi státusa: ún. nem kereskedelmi célú szálláshely.

A Kulcsosház két részből áll: a régi plébánia épület és az ehhez csatlakozó új kulcsosház. (Vö. alaprajzok)

A régi rész befogadó képessége 14 fő, található benne 4 szoba (2 utcai és 2 udvari), 2 fürdőszoba és egy konyha, veranda. Itt egyszerre akár két különböző család/csoport is üdülhet, ha a közös konyha használatot vállalják. Az utcai szobákban 5+5 fő, az udvariakban 2+2 fő helyezhető el.

Az apartman arra ad lehetősége, hogy 2-3 személyt teljesen különálló elhelyezzünk. Az apartman saját fürdőszobával és egy kis főzősarokkal (2 lapos villanytűzhely) rendelkezik.

Az új rész befogadóképessége 36 fő (nagyhálóban 12 emeletes ágy, a galériában 8 matrac, a tanári szobában 2 emeletes ágy található). Ebben a részben van egy felszerelt teakonyha (nagyobb létszámú csoport számára is lehet ételt melegíteni), közösségi teremként is használható ebédlő, egy 3 személyes zuhanyzó, férfi és női mosdó.

Az új részben egynemű csoportok számára tudunk helyet adni. Vegyes csoportokat akkor tudunk fogadni, ha a ház régi része is szabad. A férőhelyeket matracokkal alkalomszerűen lehet bővíteni mindkét részben.

Mindhárom rész fűthető, télen is használható.

hazirend2021.pdf
uzemeltetesi_szabalyzat2021.pdf